Bereiding
- Voeg het kikkererwtenvocht toe aan een vetvrije kom en klop het totdat het gaat schuimen.
-
Voeg beetje voor beetje de suiker toe en ga door tot er stijve pieken ontstaan.
-
Spatel de azijn erdoor.
-
Warm de oven voor op 160° C.
-
Leg bakpapier op een bakplaat en maak 4 hoopjes schuim. Duw deze uit zodat er bakjes ontstaan.
-
Bak het schuim 30 minuten in de oven totdat het bros van buiten en zacht van binnen is. Laat ze afkoelen.
-
Verwarm de kersen in een pan met eventueel wat water.
-
Maak een papje van de maïzena met het (koude) water en voeg dit toe aan de kersen.
-
Voeg het cacaopoeder en de kaneel aan de kersen toe en laat de kersen een beetje afkoelen.
-
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en hak ze fijn.
-
Vul de bakjes met de kersen en top af met de hazelnoten.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kikkererwten over? Maak er dit lekkere voorgerecht van: pastinaakrolletjes met rucola.
Hazelnoten over? Ze geven een notige smaak aan je homemade granola.