Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Macaronisalade met tomaten en sardientjes

Een lekker makkelijk recept voor een macaronisalade.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 150 gram volkorenmacaroni
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 2 theelepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 300 gram rijpe tomaatjes
  • 2 bosuitjes
  • 1 gegrilde paprika (koelvak, zonder zout)
  • 12 blaadjes basilicum
  • 2 blikjes sardientjes

Bereiding

  1. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Spoel de macaroni met koud water en laat het uitlekken.
  3. Pers het teentje knoflook uit boven een grote kom.
  4. Verkruimel het pepertje er boven. Voeg de azijn en de olie toe.
  5. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  6. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
  7. Snijd de paprika klein.
  8. Was de basilicum en knip het klein.
  9. Doe alles bij elkaar in de kom.
  10. Maak de sardientjes schoon en verdeel de vis in stukjes.
  11. Schep de groente en de sardientjes door de macaroni en maak de salade eventueel op smaak met nog wat balsamicoazijn.

Ingrediënten over?

Basilicum:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de basilicum onderin de koelkast. Het is nog ongeveer 3 dagen houdbaar. Gebruik de basilicum bijvoorbeeld om zelf een auberginetapenade te maken voor op brood.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Tomaat (tros, vlees..) is deze maand (juni) een seizoensproduct.
Viswijzer Dit recept bevat sardine. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies Europese sardine met MSC.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 590 kcal 590 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,9 gram 0,9 gram
Print dit recept
Deel dit recept