Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Macaroni met paprikasaus en tofu

Wat geraspte kaas erover en smullen maar.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram volkoren macaroni
  • 1 ui
  • 1 zak driekleuren paprika (rood, geel, groen)
  • 2 tomaten
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • peper, (gerookt) paprikapoeder
  • 150 gram tofu
  • 4 takjes basilicum
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas

Bereiding

  1. Kook de macaroni in ruim water volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Maak de ui, de paprika’s en de tomaten schoon. Snijd de ui in snippers en de paprika’s en tomaten in blokjes.
  3. Fruit de ui zacht in 1 eetlepel margarine. Bak de tomatenpuree even mee.
  4. Voeg de blokjes paprika en tomaat met peper, wat paprikapoeder en een scheutje water toe en smoor de groente in 10 minuten gaar.
  5. Dep de tofu goed droog. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met paprikapoeder. Bak de tofu in de rest van de margarine bruin.
  6. Pureer de groente met een staafmixer of in de keukenmachine.
  7. Was de basilicum en knip het klein.
  8. Warm de saus weer door en maak hem op smaak met basilicum.
  9. Meng de saus en de tofu door de macaroni en strooi er aan tafel de kaas over.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Gebruik de rest van de tofu met een ananassalsa.
Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 550 kcal 550 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept