Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Maaltijdsoep met pittige groente

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 200 gram linzen
  • 1/3 groentebouillontablet met minder zout
  • 1 prei
  • 1 meiraapje
  • 1 Spaanse peper
  • 200 gram broccoli
  • 2 eetlepels olie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Was de linzen in een zeef onder de kraan.
  2. Breng de 600 ml water met het stukje bouillontablet aan de kook en kook hierin de linzen in ca. 40 minuten gaar.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de prei in ringen en het raapje in blokjes.
  5. Verwijder van het pepertje de pitjes en snijd hem in reepjes.
  6. Verdeel de broccoli in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  7. Verwarm de olie en fruit hierin de prei met de peper zacht.
  8. Pers het teentje knoflook er boven uit. Voeg de raap en de broccoli toe. Stoof de groente in 5 minuten gaar.
  9. Schep de groente door de bouillon met linzen.
  10. Geef er brood bij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Broccoli
Bewaar broccoli verpakt in plasticfolie maximaal 5 dagen in de koelkast. Gebruik de rest in deze lekkere kapucijnerschotel.

Linzen
Gedroogde peulvruchten kunnen het beste koel, droog, donker en goed verpakt bewaard worden. Onder invloed van licht, vocht en warmte kunnen peulvruchten gaan kiemen of schimmelen. Na ruim een jaar wordt de schil wat harder en gedroogde peulvruchten moeten dan langer geweekt en gekookt worden.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Raapjes is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 550 kcal 550 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 65 gram 65 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,4 gram 0,4 gram
Print dit recept
Deel dit recept