Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Maaltijdsoep met gehaktballetjes

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 250 gram aardappelen
  • stuk koolraap (ca. 200 gram)
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 prei
  • 2 vleestomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 200 gram mager rundergehakt
  • gehaktkruiden zonder zout
  • 1 volkoren beschuit

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de koolraap in blokjes, de wortel in plakken, de prei in ringen en de tomaten in stukjes.
  4. Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de prei.
  5. Voeg de rest van de groente en de blokjes aardappel toe met 150 ml water, het laurierblad en de Provençaalse kruiden. Stoof dit 5 minuten.
  6. Maak het gehakt aan met kruiden en de fijngemaakte beschuit. Vorm er kleine balletjes van.
  7. Schep de gehaktballetjes door de soep en kook het geheel in nog 10 minuten gaar.

Ingrediënten over?

Prei:
Bewaar prei in de koelkast. De groente blijft ongeveer drie weken in de koelkast goed.

Koolraap over? Gebruik het in dit gerecht met appel!

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Koolraap is deze maand (december) een seizoensproduct.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 430 kcal 430 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 35 gram 35 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Vezels 8 gram 8 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept