Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Maaltijdsoep met gehaktballetjes

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 250 gram aardappelen
  • stuk koolraap (ca. 200 gram)
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 prei
  • 2 vleestomaten
  • 1 eetlepel olie
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel Provençaalse kruiden
  • 2½ (oude) volkoren boterhammen
  • 200 gram mager rundergehakt
  • gehaktkruiden zonder zout

Bereiding

  1. Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de koolraap in blokjes, de wortel in plakken, de prei in ringen en de tomaten in stukjes.
  4. Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de prei.
  5. Voeg de rest van de groente en de blokjes aardappel toe met 150 ml water, het laurierblad en de Provençaalse kruiden. Kook dit 5 minuten.
  6. Scheur de halve boterham in stukjes en week het in een lepel water.
  7. Maak het gehakt aan met het geweekte brood en kruiden. Vorm er kleine balletjes van.
  8. Schep de gehaktballetjes door de soep en kook het geheel in nog 10 minuten gaar.
  9. Rooster de rest van het brood licht, snijd het in repen en geef het bij de soep.

Ingrediënten over?

Koolraap
Verpak een stuk koolraap in plasticfolie. Bewaar het maximaal 6 dagen in de koelkast. Gebruik het in dit gerecht met appel!

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Dit recept bevat 'Koolraap'. Dit product is deze maand (april) niet de meest duurzame oplossing.
Rund Bij rundvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 530 kcal 530 kcal
Eiwit 30 gram 30 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout
0,9 gram 0,9 gram
Print dit recept
Deel dit recept