Bereiding
- Schil de aardappelen en snijd in blokjes.
-
Maak de groente schoon.
-
Snijd de koolraap in blokjes, de wortel in plakken, de prei in ringen en de tomaten in stukjes.
-
Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de prei.
-
Voeg de rest van de groente en de blokjes aardappel toe met het water, het laurierblad en de Provençaalse kruiden. Kook dit 5 minuten.
-
Scheur de halve boterham in stukjes en week het in wat water.
- Bak het gehakt en voeg het geweekte brood en de kruiden toe. Vorm er balletjes van.
-
Schep de gehaktballetjes door de soep en kook het geheel in nog 10 minuten gaar.
-
Rooster de rest van het brood licht, snijd in repen en serveer het bij de soep.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Koolraap:
Verpak een stuk koolraap in plasticfolie. Bewaar het maximaal 4 dagen in de koelkast. Gebruik het in dit gerecht met appel!