Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Linzensoep met kruidenyoghurt

Deze linzensoep is makkelijk te maken en heerlijk kruidig.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 150-200 gram rode linzen
  • 1 venkel
  • 1 prei
  • stuk knolselderij
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 sinaasappel
  • 1 eetlepel olie
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 4 takjes koriander
  • 4 sprieten bieslook
  • 75 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Was de linzen.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de venkel in repen, de prei in ringen en de knolselderij en wortel in blokjes.
  4. Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil. Halveer de sinaasappel en snijd er 1 dunne plak af. Pers de rest van de sinaasappel uit. Snijd de plak in vieren en houd apart.
  5. Verwarm de olie in een soeppan en smoor hierin de venkel en de prei zacht.
  6. Voeg de rest van de groente, de linzen, 400 ml water en het stukje bouillontablet toe en kook de linzen in 15 - 20 minuten gaar.
  7. Maak de soep op smaak met wat geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap. Pureer eventueel de soep met een staafmixer of in de keukenmachine.
  8. Knip de koriander en het bieslook klein boven de yoghurt. Roer dit door elkaar.
  9. Schep op iedere kom soep een lepel kruidenyoghurt en leg er een partje sinaasappel op.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Stuk knolselderij:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk knolselderij maximaal 4 dagen in de koelkast.
Verwerk de rest van de knolselderij in een frisse salade met pecannoten en mandarijn

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Venkelknol heeft deze maand (januari) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 460 kcal 460 kcal
Vet 8 gram 8 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 30 gram 30 gram
Eiwit 25 gram 25 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept