Bereiding
- Was de linzen.
-
Maak de groente schoon.
-
Snijd de venkel in repen, de prei in ringen en de knolselderij en wortel in blokjes.
-
Boen de sinaasappel goed schoon en rasp wat van de schil. Halveer de sinaasappel en snijd er één dunne plak af. Pers de rest van de sinaasappel uit. Snijd de plak in vieren en houd apart.
-
Verwarm de olie in een soeppan en bak hierin de venkel en de prei zacht.
-
Voeg de rest van de groente, linzen, het water en het stukje bouillontablet toe en kook de linzen in 10 minuten gaar.
- Breng de soep op smaak met wat geraspte sinaasappelschil en het sinaasappelsap.
- Snijd de koriander en het bieslook en roer door de yoghurt.
- Garneer de soep met een lepel kruidenyoghurt en leg er een sinaasappel op.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je
gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk
daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Stuk knolselderij:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk knolselderij maximaal 4 dagen in de koelkast.
Verwerk de rest van de knolselderij in een frisse salade met pecannoten en mandarijn.