Materialen
        
            Cakevorm (1 liter), staafmixer/keukenmachine
        
    
 
    
	
        
		
            Bereiding
            
                - Spoel de linzen af en kook met de laurier in 20 minuten gaar. Giet af en laat afkoelen.
 - 
Maak de groente schoon. Snijd de ui in snippers, de wortel in blokjes en de bleekselderij in boogjes. 
 - 
Fruit de groente in de helft van de olie zacht. Pers er 1/3 van de knoflook boven uit. Laat afkoelen.
 - 
Hak de noten grof. 
 - 
Snijd de paprika klein.
 - Verwarm de oven voor op 180° C. Vet de cakevorm in of bekleed met bakpapier.
 - 
Pureer de helft van de linzen met een staafmixer of in een keukenmachine.
 - 
Klop de eieren los en meng er de mosterd en wat tijm en peper door. Roer er de gepureerde linzen door. 
 - 
Meng dit met de groente, paprika, noten en hele linzen. Schep dit in de vorm en bak de paté 30 minuten in de oven.
 - 
Was de courgettes en maak om de 4 cm een inkeping. 
 - 
Pel de rest van de knoflook en snijd in dunne plakjes. Was de rozemarijn. 
 - Vul de inkepingen van de courgettes met een plakje knoflook en wat rozemarijn.  Bestrijk de courgettes met de rest van de olie.
 - 
Leg op een bakplaat bij de paté in de oven. Laat in 15 minuten gaar poffen en de paté lichtbruin kleuren.
 - 
Maak de paddenstoelen schoon en snijd in plakken. 
 - Was de prei en snijd in dunne ringen. 
 - 
Bak de prei zacht in de margarine. Bak de paddenstoelen kort mee en breng op smaak met peper en tijm.
 - Snijd de paté in plakken. Serveer er een stuk courgette en paddenstoelen bij.
 
            
        
	 
        
        
		
            Variaties
            
                De mosterd kun je makkelijk zelf
maken. Bekijk het recept voor mosterd.
            
        
	 
        
		
            Allergie-informatie
            
                
                    We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
                
                
            
        
	 
        
		
            Ingrediënten over?
            
                Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.