Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Linzenkoekjes met geitenkaas

Linzenkoekjes met geitenkaas

Met linzen kun je onbeperkt variëren.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 150 gram bruine linzen
  • 1 sjalotje
  • ½ teentje knoflook
  • stukje rode peper
  • 1 vleestomaat
  • 2 eetlepels olie
  • 40 gram verse geitenkaas
  • 2 (oude) volkoren boterhammen
  • 1 komkommer
  • peterselie en bieslook
  • azijn
  • 2 volkoren pistoletjes of boterhammen

Bereiding

  1. Was de linzen en kook ze in 40 minuten in ruim water gaar.
  2. Pel het sjalotje en de knoflook en snijd het klein.
  3. Verwijder van het stuk peper de pitjes en snijd de peper in kleine stukjes.
  4. Ontvel de tomaat en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  5. Fruit de ui, de knoflook en de peper in een ½ lepel olie.
  6. Voeg de linzen en de stukjes tomaat toe.
  7. Verkruimel de geitenkaas en meng dit door de linzen.
  8. Druk met een lepel de linzen wat kapot tot een wat smeuïge massa.
  9. Rooster het oude brood krokant en maal het fijn.
  10. Vorm van de linzen kleine koekjes en rol ze door de het broodkruim.
  11. Laat de linzenkoekjes afgedekt in de koelkast opstijven.
  12. Was de komkommer en schaaf hem in dunne plakken.
  13. Was de kruiden en knip ze klein.
  14. Maak van de komkommer met de kruiden en azijn een salade.
  15. Bak de linzenkoekjes in de rest van de olie heet en lichtbruin.
  16. Geef de komkommersalade en het brood erbij.

Ingrediënten over?

Verse geitenkaas:
Gebruik een schoon mes om wat uit het pakje te scheppen. Dit voorkomt besmetting met gisten en schimmels. Bewaar de rest van de geitenkaas goed verpakt maximaal 4 dagen in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Tomaat (tros, vlees..) is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 610 kcal 610 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 70 gram 70 gram
Waarvan suikers 7 gram 7 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
1,1 gram 1,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept