Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Linzen met ratatouille en gebakken kabeljauw

Linzen met ratatouille en gebakken kabeljauw

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 535 kcal
  • Informatie

Ingrediënten

  • 150 gram bruine linzen
  • 1 laurierblad
  • 4 peperkorrels
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine aubergine
  • 1 kleine courgette
  • 1 rode paprika
  • 1 vleestomaat
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 100 gram tomatenblokjes zonder zout
  • provençaalse kruiden
  • 2 stukjes kabeljauw

Bereiding

  1. Was de linzen en kook ze in ruim water met het laurierblad en de peperkorrels in ca. 20 minuten gaar.
  2. Maak de groente schoon.
  3. Snijd de ui en de knoflook klein. Halveer de courgette en de aubergine in de lengte en snijd de helften in plakken. Snijd de paprika in blokjes en de tomaat in parten.
  4. Fruit de ui en de knoflook glazig in 1 eetlepel margarine.
  5. Voeg de rest van de groente toe met de tomatenblokjes en wat Provençaalse kruiden. Smoor de groente in 15 minuten gaar.
  6. Bak de stukjes kabeljauw in de rest van de margarine in ca. 8 minuten gaar en bruin.
  7. Leg de vis op borden en geef de linzen en de ratatouille er bij.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Vries de tomaten eventueel in een diepvriesdoosje in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Met de tomatenblokjes die overblijven, kun je een lekkere broodpizza maken!

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Aubergine heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies kabeljauw met MSC (Barentszzee). De rest is tweede keus of te vermijden.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Vrij van gluten
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van koemelk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 535 kcal
Vet 12 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram
Koolhydraten 49 gram
Waarvan suikers 12 gram
Vezels 21 gram
Eiwit 48 gram
Zout
0,4 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de Slim Koken-app.

Print dit recept
Deel dit recept
Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.