Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Linzen in tomaten-kokossaus

Linzen zijn een goede vleesvervanger. Dit gerecht geeft je een verzadigd gevoel en is eenvoudig te maken.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 250 gram rode linzen
  • 1 ui
  • ½ Spaanse peper
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 eetlepel olie
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 500 gram broccoli

Bereiding

  1. Was de linzen en kook ze in water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Pel de ui en snijd hem klein.
  3. Verwijder van het pepertje de pitjes een snijd het pepertje klein.
  4. Fruit de ui met de kerrie in de olie. Voeg de stukjes peper, de kokosmelk en de tomatenblokjes toe en laat de saus 10 minuten koken.
  5. Maak de broccoli schoon. Verdeel de groente in roosjes, schil de stelen en snijd ze in stukjes. 
  6. Kook de broccoli in een bodempje water in ca. 4 minuten gaar.
  7. Schep de linzen door de saus en geef de broccoli er bij.

Ingrediënten over?

Spaanse peper:
Bewaar een peper maximaal 7 dagen in de koelkast. Verpak een stukje peper in plastic folie en bewaar het nog 2 – 3 dagen.
De Spaanse peper en kokosmelk zijn bijvoorbeeld lekker in deze aardappelcurry met ei.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Broccoli heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 465 kcal 465 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 25 gram 25 gram
Zout
0,1 gram 0,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept