Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Latkes met wortelkrullen en sumak

  • 4 personen
  • 15-30 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 400 gram aardappelen
  • 1 bosuitje
  • 3 eetlepels bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • zwarte peper
  • 1 dunne winterwortel
  • 1 citroen
  • 4 takjes platte peterselie
  • 2 eetlepels olie
  • 4 eetlepels magere kwark
  • ½ theelepel sumak (gemalen friszure besjes)

Bereiding

  1. Was de aardappelen, rasp ze fijn en druk het vocht eruit. 
  2. Maak de bosui schoon en snijd in dunne ringen.
  3. Voeg de bosui, de bloem, het bakpoeder en wat peper toe aan de aardappelen.
  4. Was de wortel en schaaf er met een dunschiller, mandoline of kaasschaaf krullen van. 
  5. Doe de wortelkrullen in een kommetje en voeg 2 eetlepels citroensap toe. 
  6. Was de peterselie en snijd het fijn. 
  7. Vorm het aardappelmengsel tot 8 bollen. Druk deze uit tot platte koekjes. 
  8. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de aardappelkoekjes aan beide kanten 5 minuten tot ze gaar en goudgeel zijn.
  9. Serveer de aardappelkoekjes met een lepel kwark en verdeel daarover de sumak, de peterselie en de wortel.

Ingrediënten over?

Kwark
Bewaar de rest van kwark afgedekt maximaal 4 dagen in de koelkast. Maak er een lekker toetje mee.
Kwark is ook heerlijk op brood met verse kruiden of wat fruit.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Winterpeen heeft deze maand (april) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 175 kcal 175 kcal
Eiwit 5 gram 5 gram
Koolhydraten 25 gram 25 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vet 6 gram 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept