Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Krokante tofublokjes

Een recept met tofu en kerrierijst.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 120 gram zilvervliesrijst
  • 150 gram tofu
  • peper
  • 2 eetlepels ongezouten pinda's
  • 1 ei
  • 1 eetlepel ketjap manis
  • 1 komkommer
  • azijn
  • 1 ui
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Snijd de tofu in blokjes en bestrooi ze met peper.
  3. Hak de pinda's fijn.
  4. Klop het ei los met de ketjap en schep de tofublokjes erdoor.
  5. Wentel de blokjes daarna door de fijngemaakte pinda's.
  6. Was de komkommer en snijd hem in halve plakjes. Maak er met peper en azijn een salade van.
  7. Pel de ui en snijd hem klein.
  8. Bak de ui met de kerrie in 1 eetlepel margarine zacht. Bak de gare rijst mee.
  9. Verwarm de rest van de margarine en bak hierin de tofu in enkele minuten bruin en knapperig.
  10. Geef er de komkommersalade en kerrierijst bij.

Extra informatie

Allergie info:?
Lees voor het gebruik van ketjap en margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Tofu:
Bewaar een stuk tofu afgedekt in een schaaltje met water maximaal 2 dagen in de koelkast. Vries eventueel tofu in. Het is dan nog 3 maanden houdbaar.
Prak de rest van de tofu fijn en meng met 2 losgeklopte eieren. Bak er een omelet van en snijd hem in puntjes.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Komkommer heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 595 kcal 595 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vet 30 gram 30 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 7 gram 7 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept