Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Frisse tonen van sinaasappel (bekijk ook de video)
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Krieltjessalade met pecannoten

Zoek een ander recept

Ook heerlijk met walnoten.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 gram krielaardappeltjes
  • 2 stengels bleekselderij
  • 150 gram verse of diepvries tuinbonen
  • 10 sprieten bieslook
  • 2 eetlepels azijn
  • 2 eetlepels olie
  • 1 bos radijs
  • Slabladen, hand spinazie of veldsla
  • 50 gram pecannoten of walnoten

Bereiding

  1. Boen de krielaardappelen goed schoon en halveer grote exemplaren.
  2. Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in smalle boogjes.
  3. Kook de krieltjes in weinig water in ca. 8 minuten gaar. Kook de bleekselderij en de tuinbonen de laatste 2 – 3 minuten mee met de aardappelen.
  4. Was de bieslook en knip het klein.
  5. Maak een dressing van de azijn, de olie, de bieslook en wat peper.
  6. Schep de dressing door de nog warme krieltjes met groente. Laat dit afkoelen.
  7. Was de radijs en snijd ze in plakjes.
  8. Was de sla en laat de groente goed droog worden.
  9. Breek de pecannoten een keer.
  10. Meng de radijs en de pecannoten door de aardappelen.
  11. Bedek een schaal met de sla en schik de aardappelsalade erop.

Ingrediënten over?

Noten moeten goed afgesloten en droog worden bewaard, omdat ze gevoelig zijn voor schimmels. Het is het beste om ze koel te bewaren bij een temperatuur van ongeveer 10 tot 15 °C. Walnoten en kastanjes bederven snel, maar pistachenoten en amandelen zijn wel een jaar houdbaar.
Gebruik de overige noten bij yoghurt met fruit.
Overgebleven bleekselderij kun je verwerken in een soep, bijvoorbeeld deze kapucijnersoep

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Radijs is deze maand (juli) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 510 kcal 510 kcal
Eiwit 10 gram 10 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vet 30 gram 30 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Zout 0,1 gram 0,1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.