Koolrabischotel met notenkorstje
Ingrediënten
-
500 gram aardappelen
-
2 koolrabi's
-
1 dunne winterwortel
-
50 gram hazelnoten
-
1 (oude) bruine of volkoren boterham
-
1 eetlepel geraspte belegen 30+ kaas
-
100 ml halfvolle melk
-
peper, nootmuskaat
Bereiding
- Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
-
Schil de koolrabi’s dun en snijd ze in blokjes.
-
Schrap de wortel en snijd hem in plakken.
-
Kook de koolrabi en wortel in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
-
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
-
Rooster het brood en maal het tot kruim.
-
Hak de hazelnoten tot grof kruim en meng dit met het broodkruim en de geraspte kaas.
-
Breng de melk aan de kook.
-
Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
-
Warm de grill voor.
-
Schep de groente in een ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Verdeel het notenmengsel erover.
-
Laat dit onder de hete grill licht kleuren.