Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Koolrabischotel met notenkorstje

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 500 gram aardappelen
  • 2 koolrabi's
  • 1 dunne winterwortel
  • 50 gram hazelnoten
  • 1 (oude) bruine of volkoren boterham
  • 1 eetlepel geraspte belegen 30+ kaas
  • 100 ml halfvolle melk
  • peper, nootmuskaat

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook de aardappelen in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  2. Schil de koolrabi’s dun en snijd ze in blokjes.
  3. Schrap de wortel en snijd hem in plakken.
  4. Kook de koolrabi en wortel in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
  5. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen. 
  6. Rooster het brood en maal het tot kruim.
  7. Hak de hazelnoten tot grof kruim en meng dit met het broodkruim en de geraspte kaas.
  8. Breng de melk aan de kook.
  9. Stamp de gare aardappelen fijn en maak er met de hete melk, peper en nootmuskaat een puree van.
  10. Warm de grill voor.
  11. Schep de groente in een ovenschaal en dek af met de aardappelpuree. Verdeel het notenmengsel erover.
  12. Laat dit onder de hete grill licht kleuren.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage klimaatbelasting.
Duurzaam eten Koolrabi is deze maand (september) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 535 kcal 535 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram 3 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Eiwit 20 gram 20 gram
Zout
0,5 gram 0,5 gram
Print dit recept
Deel dit recept