Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Koolrabisalade met tuinkers

Koolrabisalade met tuinkers

Door de simpele jus net wat smeuïger.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 6 aardappelen
  • 2 dunne ribkarbonades
  • peper
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 8 sprieten bieslook
  • 1 eetlepel azijn
  • 1 theelepel mosterd
  • 1 eetlepel olie
  • 1-2 koolrabi's
  • 1 bakje tuinkers

Bereiding

  1. Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
  2. Bestrooi de karbonades met wat peper. Bak het vlees in de hete margarine in ca. 10 - 12 minuten gaar en bruin.
  3. Was het bieslook en knip de sprieten klein.
  4. Maak een dressing van het bieslook met azijn, de mosterd, 1 eetlepel water en de olie.
  5. Was de koolrabi en snijd de steelaanzet en lelijke plekken weg.
  6. Rasp de koolrabi grof of snijd hem in dunne reepjes.
  7. Was de tuinkers en knip het kruid uit het bakje.
  8. Meng de tuinkers en de dressing met de koolrabi.
  9. Neem de karbonades uit de pan. Giet 75 ml water in de pan en roer het aanbaksel los. Breng de jus aan de kook.
  10. Geef de koolrabisalade met het vlees, aardappelen en wat jus.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Tuinkers is in het bakje 5-7 dagen in de koelkast te bewaren. Houd de voedingsbodem wel vochtig.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Koolrabi is deze maand (september) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 540 kcal 540 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,3 gram 0,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept