Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Knolselderijsoep met chili-olie

Een verrassende soep voor jong en oud.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 knolselderij (ca. 500 gram)
  • stukje prei
  • 3 kleine aardappelen
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 1 laurierblad
  • mespunt tijm
  • ½ rode peper
  • 2 eetlepels olie
  • 5 takjes bladselderij
  • 40 gram walnoten
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Schil de knolselderij en snijd de groente in blokjes.
  2. Maak de prei schoon en snijd hem in ringen.
  3. Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes.
  4. Doe de groente en de aardappelen met 250 ml water en het stukje bouillontablet, het laurierblad en wat tijm in een soeppan en breng dit aan de kook. Kook het geheel in 15 minuten gaar.
  5. Neem de pitjes uit de rode peper en snijd de peper in stukken.
  6. Wrijf de peper in een vijzel fijn of pureer hem met een staafmixer. Roer er de olie door.
  7. Was de bladselderij en knip de blaadjes en steeltjes klein.
  8. Verwijder het laurierblad en pureer de soep met een staafmixer.
  9. Verdun de soep met wat water en warm de soep weer even door. Roer de bladselderij erdoor.
  10. Hak de walnoten grof.
  11. Druppel aan tafel wat van de chili-olie over de soep en strooi er wat walnoten over. Geef er brood bij.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Bladselderij:
Wikkel de rest van de kruiden in velletjes nat keukenpapier. Bewaar de selderij onderin de koelkast of vries de kruiden in. In de koelkast is het nog ongeveer 5 dagen houdbaar. Eet de bladselderij bijvoorbeeld op een toast met sardines.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Knolselderij is deze maand (januari) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 550 kcal 550 kcal
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Eiwit 15 gram 15 gram
Zout
1,2 gram 1,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept