Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Knapperige za'atar crackers met yoghurt-spinaziedip

Knapperige za'atar crackers met yoghurt-spinaziedip

Een superfeestelijk hapje.

  • 10 personen
  • meer dan 30 minuten
  • lunch
  • 95 kcal
  •  

Ingrediënten

  • 50 gram walnoten, ongezouten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram verse spinazie
  • 2 eetlepels olijfolie
  • peper
  • 2 volkoren (Libanese) platbroden
  • 1 eetlepel za'atar
  • 100 ml halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Hak de walnoten grof.
  2. Pel de ui en de knoflook en snipper ze fijn.
  3. Was de spinazie en laat het goed uitlekken. 
  4. Fruit de ui en knoflook in de helft van de olijfolie, voeg de spinazie toe en bak een paar minuten.
  5. Voeg de walnoten toe, breng op smaak met peper en laat nog een paar minuten pruttelen. Laat afkoelen.
  6. Bestrijk het brood met de rest van de olijfolie. Strooi de specerijen op het brood.
  7. Verwarm de broden 1 minuut in een droge hete koekenpan.
  8. Roer de yoghurt door de spinazie-dip.
  9. Snijd het brood in punten en geef de dip erbij.

Extra informatie

Za'atar is een Libanees kruidenmengsel met onder andere sesamzaad en oregano.

Ingrediënten over?

De gevulde dadels en de Turkse puntjes op de foto zijn ook zeker het proberen waard.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spinazie is deze maand (mei) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 95 kcal
Vet 6 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram
Koolhydraten 7 gram
Waarvan suikers 1 gram
Vezels 2 gram
Eiwit 3 gram
Zout
0,2 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept