Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Kiwi met sinaasappel-vanillesaus

Kiwi met sinaasappel-vanillesaus

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • ½ vanillestokje
  • 3 kiwi's of zespri's

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel met heet water schoon. Snijd een dunne reep uit de schil en snijd dat in mooie reepjes. Pers de sinaasappel uit.
  2. Snijd het halve vanillestokje open.
  3. Breng het sinaasappelsap met het vanillestokje tegen de kook aan en laat dit enkele minuten trekken.
  4. Neem het vanillestokje eruit en schraap met een puntig mesje wat van het zwarte merg eruit. Roer dit door het sap en laat het afkoelen.
  5. Schil de kiwi’s en snijd ze in de lengte in vieren. Schik de parten op 2 bordjes en schenk het sausje erover.

Ingrediënten over?

Kiwi:
Bewaar kiwi's in de koelkast, ze zijn dan tot maximaal 3 weken houdbaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Kiwi heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 90 kcal 90 kcal
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Eiwit 1 gram 1 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept