Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Kippensoep met rijst

Lekker soeprecept met sperziebonen, wortel en prei.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 50 gram zilvervliesrijst
  • stukje gemberwortel (grootte van ½ duim)
  • 1 ui
  • 250 gram prei
  • 100 gram wortelen
  • 100 gram sperziebonen
  • ½ eetlepel kerrie
  • 1 eetlepel olie
  • ¼ kippenbouillontablet met minder zout
  • 200 gram kippendijvlees of kipfilet
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Schil het stukje gemberwortel en rasp het grof.
  3. Maak de groente schoon.
  4. Snijd de ui in snippers, de prei in ringen, de worteltjes in plakken en breek de sperziebonen eenmaal.
  5. Fruit de ui met de kerrie in de olie. Fruit de geraspte gemberwortel kort mee.
  6. Voeg de prei, de sperziebonen, 600 ml water en het stukje bouillontablet toe. Kook de groente 10 minuten.
  7. Snijd de kip in reepjes en bestrooi ze met peper.
  8. Doe de kip en de plakjes wortel bij de soep en kook het geheel nog 5 minuten.
  9. Roer de rijst door de soep en maak hem op smaak met wat sambal. Geef er brood bij.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Gemberwortel:
Koop een flinke gemberwortel bij de toko, op de markt of in de supermarkt. Schil de gember, snijd de wortel in plakjes of rasp hem. Verpak in kleine porties en vries in. Bewaar geraspte gember maximaal 12 maanden in de diepvries.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (december) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 490 kcal 490 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 15 gram 15 gram
Zout
1 gram 1 gram
Print dit recept
Deel dit recept