Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Kippenbouillon met taugé

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht

Ingrediënten

  • 3 takjes selderij
  • 25 gram taugé
  • ¼ kippenbouillontablet met minder zout
  • ½ bosuitje

Bereiding

  1. Was de selderij en de taugé.
  2. Breng 250 ml water met het stukje bouillontablet met de selderij aan de kook en laat dit een paar minuten trekken.
  3. Snijd het bosuitje in fijne ringen.
  4. Neem de selderij uit de bouillon en roer er de taugé door. Breng kort aan de kook.
  5. Verdeel de bouillon over 2 borden en strooi de uienringetjes erover.

Extra informatie

Allergie info:
Lees het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Taugé:
Taugé is de kiem van de mungboon. Kiemgroente is erg kwetsbaar en maar kort houdbaar. Volg bij het bewaren de aanwijzingen op de verpakking en let op de houdbaarheidsdatum. Bewaar taugé goed afgedekt in de koelkast.

Informatie over dit recept

Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 8 kcal 8 kcal
Eiwit 0 gram 0 gram
Koolhydraten 1 gram 1 gram
Waarvan suikers 1 gram 1 gram
Vet 0 gram 0 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Vezels 0 gram 0 gram
Zout < 0.1 gram < 0.1 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.