Bereiding
- Meng de yoghurt met het paprikapoeder en wat peper.
-
Snijd de kip in korte repen en meng de yoghurt erdoor. Laat de kip afgedekt in de koelkast een paar uur marineren.
-
Schrap de wortels en rasp ze grof.
-
Boen de sinaasappel schoon en rasp wat van de schil.
-
Schil de sinaasappel en snijd in kleine stukjes. Vang het sap op.
-
Meng de sinaasappelstukjes, wat geraspte schil en het sinaasappelsap door de geraspte wortel en zet de salade even apart.
-
Rooster de boterhammen krokant en maal ze in de keukenmachine tot kruimels.
-
Klop het ei los.
-
Doe een paar lepels volkorenmeel in een diep bord en het broodkruim in een ander bord.
-
Wentel de kip door het volkorenmeel.
-
Haal de stukken kip door het losgeklopte ei en wentel ze daarna door het broodkruim.
-
Verwarm de olie en bak hierin de nuggets in 5 minuten gaar en knapperig.
-
Rooster het stokbrood en snijd het in repen.
-
Serveer de broodrepen en de wortelsalade bij de kipnuggets.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.