Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Kipgoulash

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 rode + 1 gele paprika
  • 1 stengel bleekselderij
  • 200 gram kipfilet
  • 1 eetlepel olie
  • 2 theelepels goulashkruiden zonder zout
  • 100 ml bouillon met minder zout

Bereiding

  1. Pel de ui. Snijd de ui in reepjes.
  2. Was de paprika’s. Snijd de paprika’s in de lengte doormidden. Snijd de steelaanzet en de zaadlijsten met de pitjes weg. Snijd de helften overdwars in repen.
  3. Was de stengel bleekselderij. Snijd de stengel in smalle reepjes.
  4. Snijd de kipfilet in blokjes. Leg het gebruikte mes in de spoelbak om af te wassen. Was de snijplank met heet water en afwasmiddel.
  5. Zet een braadpan op halfhoog vuur. Giet de olie in de pan en laat de olie warm worden.
  6. Doe voorzichtig de blokjes kip in de pan. Bak de kip aan alle kanten bruin. Schep de kipblokjes met een houten lepel om. Strooi er 2 theelepels goulashkruiden over.
  7. Voeg de ui, de repen paprika en de bleekselderij toe. Bak de groente 1 minuut mee.
  8. Giet er de bouillon bij en breng alles aan de kook. Laat de goulash met een deksel op de pan in 5 minuten gaar worden.
  9. Proef of er nog wat goulashkruiden nodig zijn.

Menusuggestie

Lekker met gegrilde aubergineplakken en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 2 aubergines
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram zilvervliesrijst

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of soep of in een linzensalade met gegrilde paprika.

Informatie over dit recept

Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 200 kcal 515 kcal
Eiwit 25 gram 35 gram
Koolhydraten 8 gram 70 gram
Waarvan suikers 5 gram 10 gram
Vet 7 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 2 gram
Vezels 3 gram 10 gram
Zout 0,2 gram 0,3 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.