Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Ideaal recept voor broodrestjes
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Kipfilet met mosterdsaus

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 enkele kipfilets
  • kerriepoeder
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • stukje ui
  • 3 eetlepels volkorenmeel
  • 2 theelepels mosterd
  • bieslook

Bereiding

  1. Bestrooi de kipfilets met peper en wat kerriepoeder. Bak de kip in de hete margarine in 15 minuten gaar en bruin.
  2. Snijd het stukje ui klein. Neem de kip uit de pan en houd het warm.
  3. Fruit de ui in de achtergebleven margarine. Voeg het volkorenmeel toe en warm dit goed door.
  4. Giet er bij gedeelten, onder goed roeren 200 ml water bij tot een saus is ontstaan.
  5. Laat de saus even koken en roer er de mosterd door.
  6. Knip er wat bieslook over. Geef de saus bij de kip.

Menusuggestie

Lekker met sperziebonen en zilvervliesrijst.

Hiervoor heb je nodig...

  • 400 gram sperziebonen
  • 150 gram zilvervliesrijst

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Kip:
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.

Informatie over dit recept

Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 240 kcal 550 kcal
Eiwit 25 gram 35 gram
Koolhydraten 10 gram 70 gram
Waarvan suikers 1 gram 3 gram
Vet 10 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 2 gram 9 gram
Zout 0,2 gram 0,2 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.