Bereiding
- Was de abrikozen.
-
Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
-
Kook de abrikozen met de gemberwortel en de citroenschil in 150 ml water in 15 minuten zacht.
-
Schil de aardappelen. Kook ze in een bodempje water met een deksel op de pan in 20-25 minuten gaar.
-
Bestrooi de kipfilet met peper en kaneel en bak hem in de margarine in 15 minuten gaar.
-
Maak de sperziebonen schoon en kook ze in weinig water in 10 minuten gaar.
-
Verwijder de citroenschil uit de abrikozen.
-
Pureer de abrikozen in de keukenmachine of met een staafmixer.
-
Neem de kipfilet uit de pan en houd het vlees warm. Doe de abrikozenpuree in de pan en roer het aanbaksel los.
-
Snijd de kipfilet in plakken, schik ze op een schaal en geef de saus, de sperziebonen en de aardappelen erbij.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.