Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Kip korma

Zoek een ander recept

Een heerlijk recept met kip doet het altijd goed.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 120 gram zilvervliesrijst
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 2 tomaten
  • handje cashewnoten (25 gram)
  • 200 gram kippendijvlees
  • 2 eetlepels olie
  • 1 eetlepel garam masala
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 1 kaneelstokje
  • 500 gram spitskool

Bereiding

  1. Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Pel de ui en de knoflook en snijd het klein.
  3. Schil de gember en rasp het stukje.
  4. Was de tomaten en snijd ze klein.
  5. Hak de cashewnoten klein.
  6. Snijd de kip in blokjes.
  7. Fruit de ui, de knoflook en de gember in 1 eetlepel olie. Bak de garam masala mee tot het gaat geuren.
  8. Voeg de stukjes tomaat en de cashewnoten toe en bak dit kort mee.
  9. Pureer het mengsel met de staafmixer.
  10. Verhit de kruidenpasta met de kip in de pan en voeg de yoghurt en het kaneelstokje toe. Laat de kip met een deksel op de pan in 20 minuten gaar worden.
  11. Maak de spitskool schoon en snijd de kool in repen.
  12. Roerbak de spitskool in de rest van de olie in een paar minuten gaar.
  13. Geef de spitskool en de rijst bij de kip korma.

Ingrediënten over?

Kip:
Was keukengerei altijd af met heet water en zeep nadat het in aanraking is geweest met rauwe kip. Was je handen goed. Gebruik keukengerei (zoals snijplank, spatel, mes) dat is gebruikt voor rauwe kip, niet meer voor andere producten. Zorg dat klaargemaakt eten niet in contact komt met rauwe kip. Maak kip altijd door en door gaar.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ronde tomaat is deze maand (juni) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 640 kcal 640 kcal
Eiwit 35 gram 35 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 6 gram 6 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout 0,4 gram 0,4 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.