Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Kikkererwtensalade met gegrilde zoete ui

Een heerlijk gezond saladerecept met verrassende smaken.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 blik kikkererwten (uitlekgewicht ca. 400 gram)
  • 2 zongedroogde tomaatjes
  • ½ teentje knoflook
  • 2 eetlepels olie
  • citroensap
  • 100 gram spinazie
  • 3-4 zoete uien

Bereiding

  1. Laat de kikkererwten uitlekken en spoel ze af.
  2. Snijd de tomaatjes in stukjes.
  3. Maak een dressing van de uitgeperste knoflook, 1 eetlepel olie, 1 eetlepel water, citroensap en peper.
  4. Meng de dressing en de tomaatjes door de kikkererwten.
  5. Was de spinazie en laat het goed uitlekken.
  6. Maak de uien schoon, maar laat de wortelaanzet er aan. Snijd de uien ieder in 8 parten.
  7. Verhit een grillpan en bestrijk hem met wat olie.
  8. Gril de parten ui in ca. 10 minuten gaar en lichtbruin.
  9. Meng de spinazie door de kikkererwten en leg de parten ui erop.

Ingrediënten over?

Beetje citroensap nodig? Snijd de citroen niet door, maar prik er een gaatje in en knijp er wat sap uit. Gebruik eventueel citroensap uit een flesje. Een flesje citroensap is in de koelkast afgesloten weken houdbaar.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Ui is deze maand (december) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 480 kcal 480 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Zout
1,8 gram 1,8 gram
Print dit recept
Deel dit recept