Bereiding
- Pel de uien en knoflook.
-
Houd voor de kikkererwtenkoekjes ¼ van de uien en de helft van de knoflook apart. Snijd de rest van de uien in ringen en de knoflook in stukjes.
- Bak de kleingesneden uien en knoflook in 1/3 van de olie op lage temperatuur zacht en lichtbruin. Doe er eventueel een scheutje water bij.
-
Doe de rozijnen met azijn bij de uien en laat de chutney afkoelen.
-
Maak de wortel schoon en rasp grof.
-
Was de kruiden en snijd klein.
-
Schil de gember en rasp fijn.
-
Spoel de kikkererwten af en laat goed uitlekken.
- Pureer de wortel, gember, ¾ deel van de kikkererwten en de rest van de ui en knoflook met een staafmixer of in een keukenmachine tot een grove puree.
-
Klop het ei los. Meng het ei, de havermout, de hele kikkererwten en 1/3 van de peterselie en koriander door de kikkererwtenpuree tot een smeuïge massa.
-
Vorm er met natte handen koekjes van en laat afgedekt in de koelkast opstijven.
-
Roer de overgebleven kruiden door de yoghurt en breng de saus op smaak met wat chilivlokken.
-
Bak de koekjes in de rest van de olie aan alle kanten in 5 minuten lichtbruin.
- Serveer de uienchutney, kruidensaus en pita erbij.
Variaties
Ook lekker met geroosterd (stok)brood.
Allergie-informatie
We kunnen niet
garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk
daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.