Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Kersencompote

Kersencompote

En smullen maar...

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 250 gram kersen
  • ½ perssinaasappel
  • ½ kaneelstokje
  • 1 theelepel aardappelmeel
  • 4 eetlepels halfvolle yoghurt

Bereiding

  1. Was de kersen, halveer ze en ontpit ze.
  2. Pers de halve sinaasappel uit.
  3. Breng het sap met het kaneelstokje tegen de kook aan. Voeg de kersen toe en laat ze 5 minuten meetrekken.
  4. Bind het vocht met het aangemengde aardappelmeel.
  5. Verwijder het kaneelstokje en laat de kersen afkoelen.
  6. Verdeel de compote over 2 coupes en schep de yoghurt erop.

Ingrediënten over?

Kersen: steenvruchten zoals kersen, bewaar je het beste in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Kersen heeft deze maand (mei) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 105 kcal 105 kcal
Vet 1 gram 1 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 20 gram 20 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 3 gram 3 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept