Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Kastanjesoep

Kastanjesoep

  • 4 personen
  • 15-30 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • 200 gram gare tamme kastanjes (of 500 gram ongepelde kastanjes*)
  • 200 ml groentebouillon met minder zout
  • 1 bosuitje
  • 4 zwarte olijven
  • 50 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Pel het sjalotje en snijd het klein.
  2. Fruit de sjalot in de olie en pers het teentje knoflook er boven uit.
  3. Voeg de kastanjes toe met de bouillon en laat dit 5 minuten koken.
  4. Maak het bosuitje schoon en snijd het in smalle ringen.
  5. Snijd de olijven in plakjes.
  6. Pureer de soep met een staafmixer of in de keukenmachine heel fijn.
  7. Roer er de melk door en breng weer aan de kook.
  8. Verdeel de soep over 4 borden en garneer met ringetjes bosui en de olijven.
  9. * Snijd met een scherp mesje de tamme kastanjes aan de platte kant kruislings in. Kook de kastanjes in water in 15 minuten gaar. Pel de kastanjes zo heet mogelijk, dan laat het bruine velletje zich ook goed verwijderen.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 135 kcal 135 kcal
Vet 5 gram 5 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 20 gram 20 gram
Waarvan suikers 4 gram 4 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Eiwit 3 gram 3 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept