Bereiding
- Maak de groente schoon.
-
Snijd de bleekselderij in smalle repen. Snijd de ui en de knoflook klein. Snijd de paprika in blokjes.
-
Fruit de bleekselderij, de ui en de knoflook in de olie glazig.
-
Smoor de paprika kort mee.
-
Voeg 250 ml water met het stukje bouillontablet en de tomatenblokjes toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
-
Laat de kapucijners uitlekken en spoel ze af. Roer de kapucijners door de soep en warm dit snel door.
-
Maak de soep op smaak met wat tijm of bonenkruid en eventueel wat chilipoeder.
-
Geef er driehoekjes brood bij.
Ingrediënten over?
Tomatenblokjes in blik:
Doe een rest tomatenblokjes over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen. Gebruik de rest in Haagse doperwtjes.