Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Kapucijnersoep

Zoek een ander recept

Een lekkere vegetarische soep kan altijd.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 gele paprika
  • 2 eetlepels olie
  • ¼ bouillontablet met minder zout
  • ½ blik tomatenblokjes zonder zout
  • 1 kleine pot kapucijners
  • mespunt chilipoeder
  • 1 mespunt tijm of bonenkruid
  • 4 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Snijd de bleekselderij in smalle repen. Snijd de ui en de knoflook klein. Snijd de paprika in blokjes.
  2. Fruit de bleekselderij, de ui en de knoflook in de olie glazig.
  3. Smoor de paprika kort mee.
  4. Voeg 250 ml water met het stukje bouillontablet en de tomatenblokjes toe en breng dit aan de kook. Kook de soep 10 minuten.
  5. Laat de kapucijners uitlekken en spoel ze af. Roer de kapucijners door de soep en warm dit snel door.
  6. Maak de soep op smaak met wat tijm of bonenkruid en eventueel wat chilipoeder.
  7. Geef er driehoekjes brood bij.

Menusuggestie



Ingrediënten over?

Gepelde tomaten in blik:
Doe een rest tomaten over in een schaal of koelkastdoosje. Bewaar de tomaten afgedekt in de koelkast maximaal 2 dagen.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Bleekselderij heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 370 kcal 370 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 55 gram 55 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vet 4 gram 4 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Zout 1,6 gram 1,6 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.