Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Kapucijners met paksoi en zoete aardappel

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 zoete aardappel
  • 1 rode ui
  • 1 kleine paksoi
  • 2 tomaten
  • stukje gemberwortel (grootte van 1 duim)
  • 2 eetlepels olie
  • 1 gedroogd chilipepertje
  • 1 groot blik of grote pot kapucijners (uitlekgewicht ca. 500 gram)

Bereiding

  1. Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes.
  2. Kook de blokjes aardappel in een bodempje water in ca. 6 minuten gaar.
  3. Maak de ui en de paksoi schoon. Snijd de ui in snippers en de paksoi in repen.
  4. Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
  5. Schil het stukje gember en rasp het.
  6. Fruit de ui met de gember in de olie glazig.
  7. Roerbak de paksoi kort mee en verkruimel het chilipepertje erboven.
  8. Smoor de stukjes tomaat mee zacht.
  9. Laat de kapucijners uitlekken, spoel ze af en schep ze door het groentemengsel.
  10. Voeg de blokjes zoete aardappel toe en warm het geheel goed door.

Informatie over dit recept

Klimaatkanjer Klimaatkanjer: dit recept heeft een lage milieubelasting.
Duurzaam eten Paksoi is deze maand (december) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 470 kcal 470 kcal
Eiwit 20 gram 20 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 25 gram 25 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Zout
1,3 gram 1,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept