Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Kalkoen met sinaasappelsaus

Kalkoen met sinaasappelsaus

De sinaasappelsaus geeft de kalkoen een heerlijk malse en frisse smaak.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel
  • peper
  • kaneel
  • gemberpoeder
  • 6 aardappelen
  • 200 gram kalkoenfilet
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • 1 kleine bloemkool

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel goed schoon en snijd de buitenkant van de schil  eraf. Snijd de schil in reepjes.
  2. Kook de reepjes sinaasappelschil een paar minuten in wat water. Giet het water af.
  3. Pers de sinaasappel uit.
  4. Verwarm het sinaasappelsap en laat dit enigszins inkoken.
  5. Roer de schilletjes erdoor en maak de saus op smaak met peper, wat kaneel en een mespuntje gemberpoeder.
  6. Laat de saus afkoelen.
  7. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in 20-25 minuten gaar.
  8. Bestrooi de kalkoenfilets met peper.
  9. Bak het vlees in de hete margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin.
  10. Maak de bloemkool schoon. Verdeel de bloemkool in rozen en snijd de steel in stukjes. Kook de bloemkool in ca. 10 minuten gaar.
  11. Geef de saus bij de kalkoen, de bloemkool en aardappelen.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Bloemkool is deze maand (juni) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 450 kcal 450 kcal
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 35 gram 35 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept