Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Kaas-uien-breekbroodje met basilicumdip

Kaas-uien-breekbroodje met basilicumdip

  • 4 personen
  • 30+ minuten
  • voorgerecht, lunch
  •  

Ingrediënten

  • 1 hele kleine rode ui (ongeveer 25 gram)
  • 1 ei
  • 145 gram magere kwark
  • 65 gram volkoren tarwemeel
  • 60 gram bloem
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel verse of gedroogde tijmblaadjes
  • 2 eetlepels geraspte belegen 30+ kaas
  • 1 teentje knoflook
  • 15 gram verse basilicum
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175 °C.
  2. Pel de ui en snijd hem in halve ringen.
  3. Breek het ei in een kom en klop het luchtig.
  4. Voeg 125 gram kwark (houd 1 eetlepel achter), bloem, volkorenmeel, bakpoeder en tijm toe en mix goed.
  5. Maak van het deeg 6 bolletjes met een eetlepel en leg deze in een cirkel op een met bakplaat met bakpapier. De bolletjes liggen bijna of helemaal tegen elkaar aan zodat er een krans ontstaat tijdens het bakken. Laat in het midden wat ruimte over voor het schaaltje met dip.
  6. Verdeel de ui en de kaas over de bolletjes. 
  7. Bak de broodjes in 25 minuten gaar en lichtbruin in het midden van de oven.
  8. Pers een teentje knoflook uit boven een kom en voeg de basilicum, een eetlepel kwark en de olie toe. Mix dit met een staafmixer of keukenmachine tot een dip. Doe de dip in het kleinste schaaltje dat je hebt.
  9. Zet het schaaltje in het midden van het brood, scheur de bolletjes af en doop ze in de basilicumdip.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Ui is deze maand (november) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 185 kcal 185 kcal
Vet 5 gram 5 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 25 gram 25 gram
Waarvan suikers 3 gram 3 gram
Vezels 3 gram 3 gram
Eiwit 10 gram 10 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept