Materialen
Bakplaat met bakpapier, staafmixer/keukenmachine
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 175 °C.
- Pel de ui en snijd in halve ringen.
- Klop het ei luchtig in een kom.
- Voeg de kwark, het volkorenmeel, bakpoeder en de tijm toe en mix tot een glad beslag.
- Maak met een eetlepel bolletjes van het deeg en leg in een cirkel op een met bakpapier beklede bakplaat. Zorg ervoor dat de bolletjes bijna of helemaal tegen elkaar aan liggen, zodat er tijdens het bakken een krans ontstaat. Laat in het midden ruimte vrij voor een schaaltje met dip.
- Strooi de ui en de geraspte kaas over de bolletjes.
- Bak de broodjes in 25 minuten in het midden van de oven gaar en lichtbruin.
- Pel de knoflook en pers deze uit boven een kom.
- Voeg de basilicum, yoghurt en olie toe en mix met een staafmixer of in een keukenmachine tot een gladde dip.
- Schenk de dip in een klein schaaltje. Plaats het schaaltje in het midden van de broodkrans, scheur de bolletjes af en dip in de basilicumdip.
Variaties
De dip is ook lekker met andere verse groene kruiden, zoals dille of peterselie.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.