Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Jonge kapucijners met tomaat, prei en broccoli

Zoek een ander recept

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 1 eetlepel olijfolie
  • azijn
  • peper
  • 3 eetlepel pijnboompitten
  • 2 plakjes ontbijtspek
  • 1 dunne prei (200 gram)
  • 250 gram broccoli (een halve stronk)
  • 250 gram kerstomaatjes
  • 1 grote pot jonge kapucijners
  • 2 theelepels kerriepoeder
  • 1 eetlepel vloeibare margarine

Bereiding

  1. Maak een dressing van de olie met azijn en peper. 
  2. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.
  3. Snijd of knip de plakjes ontbijtspek in reepjes en bak ze langzaam bruin en knapperig.
  4. Maak de prei schoon en snijd hem in stukjes van 4 cm.
  5. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Schil de stelen en snijd ze in stukjes.
  6. Was de tomaatjes en halveer ze.
  7. Laat de kapucijners uitlekken en spoel ze af.
  8. Bak de stukken prei met de broccoli en de kerrie in de margarine gaar.
  9. Voeg de tomaatjes en de kapucijners toe en warm het geheel goed door.
  10. Maak het op smaak met de dressing, pijnboompitten en peper en strooi de spekreepjes er over.

Extra informatie

Allergie info:
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.

Ingrediënten over?

Prei:
Bewaar prei in de koelkast. De groente blijft ongeveer drie weken in de koelkast goed.

Maak van de halve broccoli die je over hebt Noedelsalade met oosterse dressing.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Prei is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 540 kcal 540 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 40 gram 40 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 25 gram 25 gram
Waarvan verzadigd vet 4 gram 4 gram
Vezels 20 gram 20 gram
Zout 1,3 gram 1,3 gram
Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Ontvang elke 2 weken tips en nieuwtjes over gezond, duurzaam en veilig eten in je mailbox.