Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu van de Week Recept van de dag
Met een hoofdrol voor de zoete aardappel
2 personen
30+ minuten
Ga naar
Encyclopedie

De Voedingscentrum Encyclopedie is de kennisbank van het Voedingscentrum. Je vindt er inhoudelijke informatie over allerlei onderwerpen.

Je kunt op 2 manieren zoeken naar onderwerpen in de encyclopedie: via het zoekveld en via het alfabet.

Nieuw
Populair
Ga naar

Italiaanse groentetaart

Zoek een ander recept

Heb je nog restjes oud brood of groente die op moeten? In deze groentetaart kun je al je restjes kwijt.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • vloeibare margarine
  • 6 sneden (oud) bruinbrood
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 300 gram (roerbak)groentemix
  • Italiaanse keukenkruiden
  • 2 eieren
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 40 gram geraspte belegen 30+ kaas
  • 1½ eetlepel volkorenmeel
  • 2 tomaten

Materialen

Springvorm met een doorsnee van 20 cm

Bereiding

  1. Bestrijk de springvorm met wat margarine.
  2. Warm de oven voor op 200 °C.
  3. Snijd de korsten van het brood. Bekleed de wanden en bodem van de vorm met het brood.
  4. Pel de ui en de knoflook en snijd ze klein.
  5. Fruit de ui en de knoflook in de olie.
  6. Voeg de groente toe en roerbak de groente 5 minuten mee.
  7. Maak de groente op smaak met peper en Italiaanse kruiden.
  8. Schep het groentemengsel in de springvorm.
  9. Splits de eieren. Roer de eidooiers glad met de yoghurt en voeg de kaas, het volkorenmeel en wat Italiaanse kruiden toe.
  10. Klop de eiwitten stijf en spatel ze door het dooiermengsel. Schep dit op de groente.
  11. Was de tomaten en snijd ze in plakken. Dek de taart af met de plakken tomaat.
  12. Bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten gaar en bruin.

Ingrediënten over?

Voorverpakte gesneden groente
Gebruik gesneden groente niet meer als de Te Gebruiken Tot-datum is verstreken.
Bewaar een aangebroken verpakking gesneden groente in de koelkast. Heb je het de volgende dag niet nodig, vries het dan in en bewaar het maximaal 3 maanden in de diepvries. Of bak de rest en eet het op brood of verwerkt in een omelet.

Informatie over dit recept

Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 475 kcal 475 kcal
Eiwit 25 gram 25 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 8 gram 8 gram
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Zout 1,8 gram 1,8 gram
Eetwissel maken?
Met een Eetwissel maak je vandaag al een kleine stap binnen wat je nu al eet. Bij elke wissel zorg je beter voor jezelf en het milieu.