Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Italiaanse vis uit de oven

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 600 gram aardappelen
  • 5 olijven zonder pit
  • 1 teentje knoflook
  • 4 takjes peterselie
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 eetlepel olijfolie
  • ½ eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • peper
  • 250 gram kabeljauwfilet
  • 400 gram sperziebonen
  • 100 ml halfvolle melk

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 180 °C.
  2. Schil de aardappelen en kook ze in weinig water in ca. 20 minuten gaar.
  3. Hak de olijven en het schoongemaakte teentje knoflook klein.
  4. Was de peterselie en knip de takjes klein.
  5. Maak een mengsel van de olijven, de knoflook, de peterselie, wat citroensap, de olijfolie, de tomatenpuree en wat peper.
  6. Leg de vis in een ovenvaste schaal en bestrijk de vis met het mengsel.
  7. Laat de vis in de hete oven in 15 minuten gaar worden.
  8. Maak de sperziebonen schoon. Kook de sperziebonen in een bodempje water in ca. 10 minuten gaar.
  9. Breng de melk aan de kook.
  10. Maak van de gare aardappelen met hete melk en peper een puree.
  11. Geef de aardappelpuree en de sperziebonen bij de vis.

Ingrediënten over?

Tomatenpuree:
Bewaar een restje tomatenpuree in een schaaltje afgedekt in de koelkast maximaal 3 dagen. Vries de tomatenpuree eventueel in porties in plasticfolie in en bewaar het maximaal 12 maanden.
Gebruik tomatenpuree in dit recept van karbonade met rode uiensaus.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Sperzieboon heeft deze maand (februari) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kabeljauw (Barentszzee, Alaska, Oostzee) is verkrijgbaar met MSC-keurmerk. Kabeljauw uit de Oostzee en Barentszzee is een prima keuze. 

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 505 kcal 505 kcal
Eiwit 40 gram 40 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 6 gram 6 gram
Vet 10 gram 10 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Zout
0,7 gram 0,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept