Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Italiaans vispotje met krieltjes

Dit visgerecht is snel klaar en toch speciaal.

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 500 krielaardappelen
  • 1 ui
  • 3 paprika's
  • 3 tomaten
  • 5 olijven zonder pit
  • 2 eetlepels olijfolie
  • Italiaanse kruiden
  • 200 gram kabeljauwfilet
  • peper

Bereiding

  1. Was de krieltjes en snijd ze eventueel een keer door.
  2. Maak de ui, de paprika’s en de tomaten schoon. Snijd de ui in snippers en de paprika’s en tomaten in blokjes.
  3. Snijd de olijven in plakjes.
  4. Fruit de ui in de olie glazig.
  5. Voeg de paprika, tomaten, de olijven, de krielaardappeltjes, wat Italiaanse kruiden en 150 ml water toe en stoof dit met een deksel op de pan in 15 minuten gaar.
  6. Snijd de vis in blokjes en bestrooi ze met peper.
  7. Voeg de laatste 5 minuten de vis toe en laat dit mee gaar worden.

Ingrediënten over?

Olijven:
Gebruik een schone lepel of vork om dit uit de pot te nemen. Dit voorkomt besmetting met bacteriën en schimmels. Een geopende pot olijven is in de koelkast nog ongeveer een maand houdbaar,

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (oktober) een lage klimaatbelasting.
Viswijzer Dit recept bevat kabeljauw. Voor duurzaam eten geldt voor deze vis het volgende advies: Kies kabeljauw met MSC (Barentszzee). De rest is tweede keus of te vermijden.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 470 kcal 470 kcal
Vet 15 gram 15 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 50 gram 50 gram
Waarvan suikers 9 gram 9 gram
Vezels 9 gram 9 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
0,6 gram 0,6 gram
Print dit recept
Deel dit recept