Bereiding
- Was de tomaatjes en halveer ze.
-
Kook de tomaatjes met de tomatenblokjes en 250 ml water met het stuk bouillontablet zacht.
-
Maak de saus op smaak met wat peper en kleingesneden basilicum.
-
Was de rucola.
-
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan en laat ze afkoelen.
-
Houd een handje rucola achter voor garnering.
-
Pureer met een staafmixer of in de keukenmachine de rest van de rucola met de kaas tot een puree.
-
Maak dit op smaak met wat peper.
-
Breng ruim water voor de lasagne aan de kook.
-
Kook de vellen lasagne gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Bestrijk de vellen lasagne met de puree en verdeel de pijnboompitten erover.
-
Rol de lasagnevellen op.
-
Snijd iedere rol in 4 stukken.
-
Verdeel de tomatensaus over 4 ovenvaste schaaltjes en plaats in ieder schaaltje 3 rolletjes.
-
Laat het gerecht in de magnetron of in een hete oven van 180 °C heet worden.
-
Garneer met de achtergehouden rucola.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.