Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Indiaas toetje met chai en amandeltopping

Dessert vol warme kruiden met knapperige amandelcrunch.

  • 4 personen
  • 15-30 minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 sinaasappel (alleen de schil)
  • 600 ml halfvolle melk
  • 5 gram agar agar
  • 2 eetlepels suiker
  • 3 zakjes chai thee
  • 20 gram amandelen
  • 2 eetlepels pruimenjam

Bereiding

  1. Boen de sinaasappel en snijd er twee schilletjes vanaf.
  2. Breng de melk met de agar agar, de suiker en de sinaasappelschil aan de kook.
  3. Laat dit een aantal minuten pruttelen en haal dan van het vuur.
  4. Hang de theezakjes in het pannetje en laat minimaal 5 minuten trekken.
  5. Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en verwijder de sinaasappelschillen.
  6. Verdeel de melk over 4 glaasjes en laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
  7. Hak de amandelen in kleine stukjes.
  8. Verwarm de pruimenjam in een pannetje en voeg 2 eetlepels water toe.
  9. Garneer elk glaasje met een lepel warme pruimenjam en wat amandelen.

Ingrediënten over?

Melk:
Bewaar melk altijd in de koelkast op 4 graden. Met elk uur buiten de koelkast verliest melk een dag van de houdbaarheid. Zet melk daarom na gebruik snel weer terug in de koelkast. Na opening is melk ongeveer 3 dagen in de koelkast houdbaar. Gooi melk daarna niet direct weg. Kijk, ruik en proef een beetje om de kwaliteit te beoordelen. Ook als de THT-datum is verstreken, kan de melk nog goed zijn. Melk die zuur ruikt of proeft en/of klontert is niet meer goed.

Informatie over dit recept

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 150 kcal 150 kcal
Eiwit 7 gram 7 gram
Koolhydraten 20 gram 20 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vet 5 gram 5 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Vezels 0 gram 0 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept