Bereiding
- Was de sinaasappel en snijd er twee schilletjes vanaf.
-
Breng de melk met de agar agar, de suiker en de sinaasappelschil aan de kook.
-
Laat dit een aantal minuten pruttelen en haal dan van het vuur.
-
Hang de theezakjes in het pannetje en laat minimaal 5 minuten trekken.
-
Laat het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur en verwijder de sinaasappelschillen.
-
Verdeel de melk over 4 glaasjes en laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
-
Hak de amandelen in kleine stukjes.
-
Verwarm de pruimenjam in een pannetje en voeg 2 eetlepels water toe.
-
Garneer elk glaasje met een lepel warme pruimenjam en wat amandelen.
Variaties
Gebruik in plaats van melk verrijkte sojadrink.
Gebruik gelatine in plaats van agar agar. Volg de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.