Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Heldere champignonsoep

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 100 gram (kastanje)champignons
  • ½ eetlepel vloeibare margarine
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 3 takjes peterselie
  • peper, nootmuskaat

Bereiding

  1. Pel het sjalotje en snijd hem klein.
  2. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  3. Verwarm de margarine en fruit hierin de sjalot glazig.
  4. Bak de plakjes champignon kort mee.
  5. Giet er 300 ml water met het stukje bouillontablet bij en kook de soep enkele minuten.
  6. Was de peterselie en knip het klein.
  7. Maak de soep op smaak met peper en wat nootmuskaat en strooi er peterselie over.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon en margarine.

Ingrediënten over?

Champignons:
Rauwe champignons zijn in de koelkast nog 3 dagen houdbaar.
Maak van de overige champignons bijvoorbeeld een boerenomelet, en breng het op smaak met de peterselie.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Champignons is deze maand (december) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 40 kcal 40 kcal
Vet 2 gram 2 gram
Waarvan verzadigd vet 0 gram 0 gram
Koolhydraten 2 gram 2 gram
Waarvan suikers 0 gram 0 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Eiwit 2 gram 2 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept