Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Hazelnootscones met aardbeiensaus

  • 8 personen
  • 30+ minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 30 gram hazelnoten
  • 100 gram zelfrijzend bakmeel
  • 50 gram volkorenmeel
  • 1 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 30 gram margarine
  • 1 ei
  • 50 ml karnemelk
  • 2 eetlepels melk
  • 100 gram aardbeienjam
  • citroensap

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 200 °C.
  2. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen.
  3. Maal de hazelnoten in de keukenmachine fijn.
  4. Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, het volkorenmeel en het bakpoeder met de hazelnoten en de basterdsuiker.
  5. Snijd de margarine in de kom in stukjes en wrijf dit met de vingers tot een kruimelig mengsel.
  6. Roer het ei en de karnemelk erdoor en kneed alles tot een samenhangend deeg.
  7. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een lap van ca. 2 cm.
  8. Steek met een glas cirkels uit het deeg met een doorsnee van ca. 5 cm. Rol restjes deeg weer uit en steek er rondjes uit.
  9. Leg ze op een ingevette bakplaat.
  10. Bestrijk de scones met wat melk en bak ze in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar en lichtbruin.
  11. Roer de jam los met wat citroensap.
  12. Geef de scones lauwwarm of koud met de aardbeiensaus.
  13. Maak eventueel een saus met verse gepureerde aardbeien en wat citroensap.

Informatie over dit recept

Dit recept is een weekkeuze.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 170 kcal 170 kcal
Vet 6 gram 6 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 25 gram 25 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Eiwit 4 gram 4 gram
Zout
0,2 gram 0,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept