Hazelnootscones met aardbeiensaus
Ingrediënten
-
30 gram hazelnoten
-
100 gram zelfrijzend bakmeel
-
50 gram volkorenmeel
-
1 theelepel bakpoeder
-
2 eetlepels basterdsuiker
-
30 gram margarine
-
1 ei
-
50 ml karnemelk
-
2 eetlepels melk
-
100 gram aardbeienjam
-
citroensap
Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
-
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze afkoelen.
-
Maal de hazelnoten in de keukenmachine fijn.
-
Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel, het volkorenmeel en het bakpoeder met de hazelnoten en de basterdsuiker.
-
Snijd de margarine in de kom in stukjes en wrijf dit met de vingers tot een kruimelig mengsel.
-
Roer het ei en de karnemelk erdoor en kneed alles tot een samenhangend deeg.
-
Rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot een lap van ca. 2 cm.
-
Steek met een glas cirkels uit het deeg met een doorsnee van ca. 5 cm. Rol restjes deeg weer uit en steek er rondjes uit.
-
Leg ze op een ingevette bakplaat.
-
Bestrijk de scones met wat melk en bak ze in het midden van de oven in ca. 15 minuten gaar en lichtbruin.
-
Roer de jam los met wat citroensap.
-
Geef de scones lauwwarm of koud met de aardbeiensaus.
-
Maak eventueel een saus met verse gepureerde aardbeien en wat citroensap.