Bereiding
- Hak de hazelnoten in de keukenmachine grof en neem ze uit de kom.
-
Verwijder van de vijgen de harde steeltjes. Pureer de vijgen in de keukenmachine. Voeg eventueel een lepel sinaasappelsap of water toe als de vijgen erg droog zijn.
-
Schil het stukje gember en rasp het fijn.
-
Voeg de gember, de havermout en de margarine toe aan de vijgen. Het moet een stevig, niet te plakkerig deeg zijn. Meng er de gehakte noten door.
-
Laat het deeg afgedekt in de koelkast een half uur opstijven.
-
Warm de oven voor op 180 °C.
-
Vorm van het deeg balletjes ter grootte van een walnoot, leg ze op de bakplaat en druk ze een beetje platter.
-
Bak de koekjes in de hete oven in 15 - 18 minuten gaar en lichtbruin. Laat ze op de bakplaat afkoelen.
Variaties
Voeg 2 theelepels geraspte sinaasappelschil toe. En gebruik in plaats van geroosterde hazelnoten ook eens andere noten zonder zout.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.