Bereiding
- Warm de oven voor op 200 °C.
-
Boen de aardappelen goed schoon.
-
Snijd de aardappelen om de halve centimeter diep in en leg ze in een ovenvaste schaal. Steek in de inkepingen een takje tijm of oregano of strooi er wat gedroogde kruiden in.
-
Druppel de olie over de aardappelen.
-
Bak de aardappelen in de hete oven in 1 uur gaar en goudgeel.
-
Maak de venkelknollen en de ui schoon.
-
Snijd de venkel in de lengte in plakken en de ui in halve ringen.
-
Fruit de ui in 1 eetlepel margarine glazig.
-
Voeg de venkel toe met wat peper en water. Stoof de groente in ca. 10 minuten gaar.
-
Bestrooi de schnitzels met peper en bak het vlees in de rest van de hete margarine in 6 minuten bruin en gaar.
-
Serveer de schnitzels en de venkel bij de aardappelen.
Menusuggestie
Wil je dit recept in de airfryer maken?
Bereid de aardappelen in 25 minuten op 200 °C. Controleer de aardappelen halverwege de baktijd.
Allergie-informatie
Lees voor het gebruik van margarine het etiket.
Ingrediënten over?
Aardappelen:
Bewaar aardappelen op een donkere koele plaats. De beste temperatuur ligt tussen 4 en 7 °C. Door te veel licht worden ze groen en ontstaat de giftige stof solanine. Als aardappelen te warm worden bewaard gaan ze uitlopen. Verwijder deze uitlopers en snijd het plekje er goed uit.