Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Groentespread met geroosterd brood

Makkelijk te maken groentespread. Heerlijk vers.

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • voorgerecht, lunch
  •  

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • ½ stengel bleekselderij
  • 1 bosuitje
  • 1 zoetzure augurk
  • 50 gram hüttenkäse
  • peper of paprikapoeder
  • 2 volkoren boterhammen

Bereiding

  1. Maak de groente schoon. Hak de groente en de augurk in de keukenmachine klein.
  2. Meng de hüttenkäse met de groente.
  3. Maak de spread op smaak met wat peper of paprikapoeder.
  4. Rooster het brood en snijd het in repen of driehoekjes. Geef ze bij de spread.

Ingrediënten over?

Bleekselderij:
Bewaar de rest van een struik bleekselderij verpakt in plastic nog maximaal 7 dagen in de koelkast. Gebruik bleekselderij om te roerbakken, op brood, in een tomatensaus of een groentegerecht.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Paprika heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 135 kcal 135 kcal
Eiwit 8 gram 8 gram
Koolhydraten 20 gram 20 gram
Waarvan suikers 5 gram 5 gram
Vet 2 gram 2 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Vezels 4 gram 4 gram
Zout
0,7 gram 0,7 gram
Print dit recept
Deel dit recept