Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Groentegoulash met linzen

Ontdek de vegetarische keuken.

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 200 gram bruine linzen
  • 2 kruidnagels
  • 1 laurierblad
  • stuk knolselderij
  • 1 winterwortel
  • stuk (groene) kool
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel tomatenpuree zonder zout
  • ± 2 theelepels paprikapoeder
  • ¼ groentebouillontablet met minder zout
  • 100 gram oesterzwammen
  • peper, tijm

Bereiding

  1. Was de linzen in een zeef.
  2. Steek de kruidnagels in het laurierblad.
  3. Kook de linzen in ruim water met het laurierblad met kruidnagels in ca. 45 minuten gaar.
  4. Maak de groente schoon.
  5. Snijd de knolselderij in smalle reepjes, de wortel in halve plakken en de kool in slierten.
  6. Bak de knolselderij kort in de hete olie. Bak de rest van de groente met de tomatenpuree mee.
  7. Voeg het paprikapoeder en 200 ml water met het stukje groentebouillontablet toe en laat dit 10 minuten stoven.
  8. Maak de oesterzwammen schoon en snijd ze in repen. Smoor de oesterzwammen mee met de groente.
  9. Maak de goulash op smaak met wat peper en tijm.
  10. Giet de linzen af en verwijder de kruiden. Geef de linzen bij de groentegoulash.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van bouillon.

Ingrediënten over?

Stuk knolselderij:
Dek het snijvlak af met plastic folie. Bewaar het stuk knolselderij maximaal 4 dagen in de koelkast.
Verwerk de rest van de knolselderij in een visgerecht met krieltjes.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Knolselderij is deze maand (oktober) een seizoensproduct.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten
  • Vrij van melk
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 500 kcal 500 kcal
Vet 8 gram 8 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 60 gram 60 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 30 gram 30 gram
Eiwit 30 gram 30 gram
Zout
1,3 gram 1,3 gram
Print dit recept
Deel dit recept