Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
-
Roer het kerriepoeder door 1/3 van de olie.
- Haal het vel van de drumsticks.
-
Bestrijk de helft van de drumsticks met de kerrie-olie. Roer door de rest van de kerrie-olie de sambal en bestrijk hiermee de andere drumsticks. Was je handen
-
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de drumsticks erop. Bak de kip 10 minuten.
-
Was de aardappelen en snijd in de lengte in parten.
-
Roer de tijm door 1/3 van de olie en meng dit door de parten aardappel.
-
Leg de aardappelen naast de kip op de bakplaat en bak dit nogmaals 10 minuten.
-
Maak de groente schoon. Snijd de knolselderij, wortel en pastinaak in gelijke repen.
-
Schil de zoete aardappel, halveer en snijd de helften in repen.
-
Meng de rest van de olie door de groente en zoete aardappel.
-
Schep dit naast de aardappelen of op een tweede bakplaat met bakpapier.
- Bak de friet en de kip in de hete oven in ongeveer 20 minuten gaar en lichtbruin.
Variaties
De sambal kun je makkelijk zelf maken. Bekijk het recept
voor Sambal.
Allergie-informatie
We kunnen niet garanderen dat de ingrediënten die je gebruikt vrij zijn van allergenen. Kijk daarom altijd op het etiket of raadpleeg onze Kies Ik Gezond?-app.
Ingrediënten over?
Kijk op onze receptensite welke recepten je ermee kunt maken of bekijk het bewaaradvies in onze Bewaarwijzer.