Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Groene aspergesoep

Groene aspergesoep

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • voorgerecht
  •  

Ingrediënten

  • 200 gram groene asperges
  • 1 sjalotje
  • 1 eetlepel vloeibare margarine
  • 1 ei
  • 2 eetlepels kookroom light

Bereiding

  1. Maak de asperges schoon en snijd ze in stukken.
  2. Pel het sjalotje en snijd het klein.
  3. Fruit de sjalot in de margarine glazig.
  4. Voeg de asperges toe met 200 ml water en breng dit aan de kook. Kook de asperges in 15 minuten gaar.
  5. Kook het ei hard.
  6. Neem een paar mooie stukjes asperge uit de soep.
  7. Pel het ei en hak het klein.
  8. Pureer de soep in de keukenmachine of met een blender tot een gladde massa.
  9. Verwarm de soep weer en roer er de kookroom door.
  10. Maak de soep op smaak met peper en garneer met de aspergestukjes en het gehakte ei.

Extra informatie

Allergie info:
Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Kookroom:
Bewaar een restje kookroom in het gesloten flesje of pakje in de koelkast maximaal 3 dagen. Gebruik een restje om soep of saus op smaak te maken.

Gebruik de rest van de groene asperges bijvoorbeeld in een pastagerecht.

Informatie over dit recept

Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van gluten

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 100 kcal 100 kcal
Vet 7 gram 7 gram
Waarvan verzadigd vet 2 gram 2 gram
Koolhydraten 4 gram 4 gram
Waarvan suikers 2 gram 2 gram
Vezels 1 gram 1 gram
Eiwit 4 gram 4 gram
Zout
0,1 gram 0,1 gram
Print dit recept
Deel dit recept