Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek

Griekse gyros met venkel en tzatziki

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • hoofdgerecht

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel oregano
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • ½ theelepel paprikapoeder, peper
  • 200 gram varkensfilet
  • ½ komkommer
  • 100 ml halfvolle yoghurt
  • 1 venkelknol
  • 2 uien
  • 2 bosuitjes
  • 2 eetlepels olie
  • 3 volkoren (pita)broodjes

Bereiding

  1. Pers 1 teentje knoflook boven een kom uit. Roer er het citroensap door met de oregano, komijn, paprikapoeder en peper.
  2. Snijd het vlees in repen schep ze door het kruidenmengsel. Laat het vlees afgedekt in de koelkast 1 uur marineren.
  3. Pers het andere teentje knoflook uit boven een kom.
  4. Was de halve komkommer en rasp hem. Druk vocht uit de komkommer.
  5. Doe de komkommer en de yoghurt bij de knoflook en maak de tzatziki op smaak met wat gemalen komijn en royaal peper.
  6. Maak de venkel en de uien schoon. Snijd de venkel in dunne plakken. Snijd de uien in halve ringen en de bosuitjes in schuine repen.
  7. Verwarm 1 eetlepel olie en bak hierin het vlees in ca. 8 minuten gaar.
  8. Verwarm de andere lepel olie en stoof de venkel en de uien hierin in 5 minuten gaar.
  9. Snijd de broodjes in kwarten.
  10. Geef de tzatziki en het brood bij de gyros en de groente.

Ingrediënten over?

Bosuitjes:
Bewaar bosuitjes maximaal 1 week in de koelkast. Gebruik de rest in dit roerbakgerecht met bosui en kerrie.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Venkelknol is deze maand (juli) een seizoensproduct.
Varken Bij varkensvlees kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, Milieukeur, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Caloriearm
  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 510 kcal 510 kcal
Vet 20 gram 20 gram
Waarvan verzadigd vet 5 gram 5 gram
Koolhydraten 45 gram 45 gram
Waarvan suikers 10 gram 10 gram
Vezels 10 gram 10 gram
Eiwit 40 gram 40 gram
Zout
1,2 gram 1,2 gram
Print dit recept
Deel dit recept