Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gevulde perzik

Gevulde perzik

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • nagerecht
  •  

Ingrediënten

  • 2 perziken
  • 1 (oud) bitterkoekje
  • 1 ei
  • ½ eetlepel suiker
  • 1 theelepel citroensap

Bereiding

  1. Warm de oven voor op 175 °C.
  2. Schil de perziken, neem de pit er uit en hol de vruchten eventueel wat uit. Verkruimel het bitterkoekje.
  3. Splits het ei en klop de dooier los.
  4. Vermeng de koekkruimels met het vruchtvlees, de losgeklopte eierdooier, de helft van de suiker en het citroensap.
  5. Vul hiermee de perzikhelften en plaats ze in een ovenvaste schaal.
  6. Klop het eiwit met de rest van de suiker stijf, verdeel dit over de perziken en plaats ze in de oven.
  7. Bak de perziken in 20 minuten heet en goudbruin. Dien ze heet op.

Ingrediënten over?

Perzik: bewaar steenvruchten zoals perziken in de koelkast.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Perzik heeft deze maand (december) een lage klimaatbelasting.
Ei Bij ei kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor vrije uitloop, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Met weinig zout
  • Bij verhoogd cholesterol
  • Bij diabetes
  • Vrij van melk

Voedingswaarden per persoon

  Recept incl. menusuggestie
Energie 115 kcal 115 kcal
Vet 3 gram 3 gram
Waarvan verzadigd vet 1 gram 1 gram
Koolhydraten 15 gram 15 gram
Waarvan suikers 15 gram 15 gram
Vezels 2 gram 2 gram
Eiwit 5 gram 5 gram
Zout
< 0.1 gram < 0.1 gram
Print dit recept
Deel dit recept