Voedingscentrum.nl maakt gebruik van cookies. Waarom? Lees onze uitleg.
Menu
Zoek
Recept van het Voedingscentrum: Gevulde wrapbowl met kip, spruitjes en krieltjesroerbak

Gevulde wrapbowl met kip, spruitjes en krieltjesroerbak

Iemand aan tafel die geen vlees eet? Daar is ook aan gedacht. De wrapbowl is eenvoudig te vullen met een vegetarisch mengsel.

  • 2 personen
  • meer dan 30 minuten
  • hoofdgerecht
  • 515 kcal

Ingrediënten

  • 1 volkoren wrap
  • 300 gram krieltjes met schil
  • 300 gram spruitjes
  • 1 takje rozemarijn
  • ½ ui
  • 1 wortel
  • 1 bosui
  • 125 gram kippendijfilet
  • 2 eetlepels vloeibare margarine
  • peper

Materialen

Ovenschaaltjes of muffinvorm

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Knip de wraps doormidden. Vouw de helften tot bakjes en zet ze in de ovenvaste schaaltjes of in de holtes van een muffinvorm.
  3. Bak de wraps in 8 minuten krokant. Neem ze uit de oven.
  4. Was de krieltjes en halveer grote exemplaren.
  5. Maak de spruitjes schoon.
  6. Hak de rozemarijn klein.
  7. Pel de ui en snijd klein.
  8. Schrap de wortels en halveer ze in de lengte. Snijd de helften in smalle plakjes.
  9. Maak de bosui schoon en snijd in ringen.
  10. Kook de krieltjes en de spruiten in weinig water in 6 minuten net gaar.
  11. Snijd de kip in blokjes.
  12. Bak de kip met de gewone ui in de helft van de margarine kort.
  13. Voeg de wortel toe en roerbak het geheel in 8 minuten gaar.
  14. Bak op het laatst de bosui mee en maak op smaak met peper.
  15. Roerbak de krieltjes met de spruitjes in de rest van de margarine met de rozemarijn verder gaar.
  16. Verdeel het kipmengsel over de wrapbowls. Plaats ze op grote borden en schep de krieltjes met spruitjes erbij.

Menusuggestie

Voor een vegetarische vulling: laat de kip weg. Maak een mengsel van linzen, kidneybonen of zwarte boontjes uit blik met wortel, ui, bosui en een lepel ricotta.

Allergie-informatie

Kijk op het etiket voor het gebruik van margarine.

Ingrediënten over?

Het voorgerecht van dit menu is haringtartaar met radijs
Het nagerecht van dit menu is trifle van stoofpeertjes

Wraps:
De rest van de wraps zijn goed verpakt nog 2 dagen in de koelkast te bewaren. Leg tussen iedere wrap een stukje plasticfolie, verpak ze in een diepvrieszakje en vries ze in. Zo is 1 wrap makkelijk uit de vriezer te halen. Ze zijn nog 6 maanden te bewaren in de diepvries.

Informatie over dit recept

Duurzaam eten Spruitjes is deze maand (december) een seizoensproduct.
Kip Bij kip kun je op dierenwelzijn letten door te kiezen voor scharrel, biologisch of Beter Leven.

Past in dieet

  • Bij verhoogd cholesterol
  • Met weinig zout
  • Caloriearm
  • Bij diabetes
  • Vrij van ei
  • Vrij van melk (inclusief lactose)

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie 515 kcal
Vet 16 gram
Waarvan verzadigd vet 3 gram
Koolhydraten 62 gram
Waarvan suikers 6 gram
Vezels 16 gram
Eiwit 24 gram
Zout
0,6 gram

Download de gratis Slim Koken-app

In de receptenapp Slim Koken vind je bijna 2.000 recepten van het Voedingscentrum. Je kunt daar de hoeveelheden aanpassen, een boodschappenlijstje maken en je favoriete recepten opslaan. Bekijk en download de app.

Print dit recept
Deel dit recept